Депутатите приеха промените в Конституцията, шестите такива, на трето гласуване. То се

...
Депутатите приеха промените в Конституцията, шестите такива, на трето гласуване. То се
Коментари Харесай

Шестата поправка: парламентът прие окончателно промените в Конституцията

Депутатите одобриха промените в Конституцията, шестите такива, на трето гласоподаване. То се извърши поименно, като всеки народен представител ставаше от място и споделяше своята воля - " за ", " срещу " или " въздържал се ". 165 депутати гласоподаваха " за ",  71 " срещу ",1 " въздържал се " (Бойко Рашков от " Продължаваме промяната - Демократична България " ).

В началото Никола Минчев ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ) изчете измененията в главния закон, признати през вчерашния ден на второ четене.

Най-важните от тях касаят правосъдната промяна - самоуправление на съдиите, публичен надзор над прокруатурата, лишаване на пълномощия и понижаване на мандата на основния прокурор. Ограничават се и правата на президента при назначение на служебно държавно управление.

Дебати нямаше. От " Възраждане " и Българска социалистическа партия желаеха гласуването да се предава по Българска национална телевизия и БНР, само че това не бе признато.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР